En renare värld

Tillsammans håller vi rent!

Det finns bara fördelar med att hålla rent. Där det är rent håller man i större utsträckning rent och rena platser upplevs också som mycket tryggare. Om vi tillsammans hjälps åt blir vår stad/kommun ännu trivsammare att bo och leva i.

60 ton skräp

Under en sommarvecka i Sverige plockades det upp 60 ton skräp och 35 miljoner skräpföremål från marken. Detta innebär att varje invånare i snitt slängt fem skräpföremål på marken under en vecka.
*Källa: Håll Sverge Rent 2020

Helt i onödan

Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem. Det skadar människor, djur och natur, förstör haven, förfular miljön och gör platser otrygga. Och kostar samhället och oss alla mycket pengar helt i onödan.

Lägg i papperskorgen

De flesta tycker att det är fel att skräpa ner och engagemanget för jorden och miljön växer över hela världen. En del av lösningen är enkel: Plocka upp skräpet och lägg det där det ska vara – i papperskorgen!

Tillsammans är vi starka

Ta med en påse när du ska ut på picnic, till badplatsen, ut i naturen eller på shoppingrunda. Det spelar ingen roll var du är – det viktiga är att du tar ditt skräp med dig.

  • Ta en gratis skräppåse att samla ihop ditt skräp i
  • Plocka gärna upp det som någon annan har glömt också
  • Släng i närmsta soptunna
  • Tack för att du är med!