Nynäshamn vill bli kvitt hundbajset

I Nynäshamn har kommunen tröttnat på hundbajs och därför sätts behållare med gratis påsar upp på ett 20-tal platser i kommunen.

– Det är ju alltid så att det finns en och annan som förstör och tyvärr är det oftast de som märks. Men de flesta är duktiga på att plocka upp efter sig och det vill vi underlätta, säger stadsträdgårdsmästare Barbara Brass.

Behållarna kommer att finnas längs populära stråk där många hundägare passerar och kommunens förhoppning är att det ska få fler att hålla rent efter sin jycke.

– Vi kan underlätta för hundägarna att plocka upp bajset efter hundarna, säger Barbara Brass som hoppas att man plockar på sig påsar så man kan använda dem överallt.

Det kommer att finnas behållare med gratis påsar i centrala delar av Nynäshamn, Sorunda och Ösmo. I början av sommaren ska de finnas på plats och det gäller att göra rätt.

– Det finns alltid de som plockar upp efter sin hund när folk ser men sen kastar de in påsen i närmsta buskage. Den använda påsen ska läggas i en avfallsbehållare, säger Barbara Brass.

LÄS ARTIKELN I SIN HELHET HÄR:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6412490