Skräpplockarstation

Uppmuntra människor att plocka skräp


Utformad nudge av betendedesigners

Vår nya skräpplockarstation knuffar försiktigt folk i rätt riktning med anpassad färg, form och budskap. Tillsammans med beteendedesigners hos organisationen A Win Win World  har vi tagit fram ett antal riktade ”nudgar” för olika typer av platser. Se nudgarna här!

Skräpplockarstationerna med gratis miljöpåsar underlättar för människor att plocka upp och ger er möjlighet att aktivt kommunicera med era intressenter

Verksamhetens förlängda arm

Enligt en undersökning mot våra största kunder har det i snitt blivit 60% renare runt våra stationer. Det är egentligen bara enkel psykologi – där det är rent, där håller man rent. Om ni underlättar för människor att hålla rent efter sig, ger det ringar på vattnet och skapar en positiv attitydförändring.

Sänk era renhållningskostnader

Kostnad för städning och renhållning utgör en stor del av verksamhetens driftsbudget. Med TiksPacs stationer sänker ni era renhållningskostnader då tömnings- & städningsfrekvensen sänks. Välj gratis bland våra framtagna nudgar eller skapa en egen design.  
 

Pris: 
Station exklusive moms: 2000 kr
Påsar exklusive moms: 2 250 kr/kartong
1 500 påsar/kartong.

Beställs på: order@tikspac.com

Många organisationer har stora mål om att bli bäst på hållbarhet men vet inte alltid hur de ska göra eller kommunicera det. Nu har vi en del av lösningen!

Johan Nilsson

VD, Tikspac

Kontakta Henrik Reis för mer information

Smygpremiär för vår nya produkt

I samarbete med beteendevetare hos A Win Win World och Falkenbergs Kommun har vi under sommaren genomfört ett Nudging-projekt för att minska nedskräpningen.
Utgångspunkten är vår nya skräpplockarstation med miljövänliga påsar till allmänheten av lite större modell. Vi har tagit fram unika ”nudgar” på dekalerna, som uppmuntrar människor att plocka skräp och påminner om att inte skräpa ner.

Lyckat test av skräpplockarstation i Falkenberg kommun

Vi ville i det tysta se om människor använde påsarna på våra nio, noga utplacerade skräpplockarstationer där det rör sig mycket folk mellan juli-september.
Vi har fått mycket positiva kommentarer från både invånare och parkarbetare att det har blivit avsevärt mycket renare. Kommunkontakter har även uttryckt att endast kommunikationsvärdet är värt investeringen!

En aktiv informationsskylt

Stationen blir organisationens förlängda arm som dygnet runt informerar, påminner och förenklar renhållningen. Genom att ge den en strategisk placering blir den även den bästa informationsskylten för organisationens egna budskap. Bara fantasin sätter gränser för vad som kan förmedlas på stationens stora exponeringsyta.  

Unika budskap, färdiga ”nudgar” eller kanske magnetdekaler för tillfälliga event? Påsarna beställer ni sen enkelt via vår hemsida.